NewYork logo

Caffé New York

najlepšia káva z Talianska?

  • História tejto legendárnej pražiarne sa začala písať na začiatku 30. rokov v kúpeľom mestečku Montecatini Terme.
  • Slávne kúpele a blízskosť Florencie robia z Montecatini Terme vyhľadávané turistické centrum.
  • Ugo Incerpi, majiteľ baru New York chcel ponúknúť svojím hosťom novinku, a tak kúpil stroj na praženie kávy. Na jeho prekvapenie bola káva taká výborná, že počas víkendov začali na ňu chodiť ľudia z celej Florencie.
  • Na začiatku sa káva volala “Sor Ugo’s“, po 5 rokoch sa premenovala na  “Caffé New York”.
  • Počas 50. rokov sa vďaka Oscarovi Onorimu, Ugovemu zaťovi začala predávať v toskánskych kaviarňach a baroch. Najobľubenejšia zmes kávy bola naozaj veľmi jemná a volala sa “Primeros“. Výroba sa presunula do mesta Pistoia.
  • Na extra kvalitu tejto pražiarne má vplyv, že vysoko kvalitné kávové zrná sa pestujú v nadmorskej výške 1500 – 1900 m.n.m. a po starostlivom zbere sa dlho jemne pražia. Káva tiež obsahuje vysoký podiel Jamaica Blue Mountains – najlepšej a najviac cenenej arabicy na svete.
  • Káva New York je veľmi populárna v západnej Európe, Japonsku, USA a Kanade. Dokonca v Nemecku ju vyhlásil prestížny gastro magazín Gourmet za najlepšiu kávu sveta.
  • Caffé New York produkuje špičkovú kávu aj v súčasnosti. Firma je stále v rukách rodiny a pôvodné remeslo bolo odovzdané už 3. generácii.
  • Zaujímavosťou je, že Caffé New York používa stále rovnaké logo od svojho založenia.


Zavrieť

Prihlásiť sa

Zavrieť

Košík (0)

Košík je prázdny Žiadne položky v košíku.